Investigation of some taste substances using a set of electrodes with lipid-modified membranes. - Publication - Bridge of Knowledge

Search

Investigation of some taste substances using a set of electrodes with lipid-modified membranes.

Abstract

Skonstruowano 5-cio kanałaowy sensor smaku oparty na elektordach jonoselektywnych z membranami polimerowymi modyfikowanymi lipidem. Badano potencjał elektrod w roztworach kwaśnych zawierających różne stężenie kwasu cytrynowego, solnego i octowego. Sensor jest czuły na stężenia substancji kwaśnych z wyjątkiem kwasu octowego. Testowano nowy typ elektrod zawierających polimer przewodzący PEDT/PSS i kwas oleinowy. Stwierdzono, że stabilność i powtarzalność pomiarów jest bardzo dobra.

Cite as

Full text

full text is not available in portal

Keywords

Details

Category:
Articles
Type:
artykuł w czasopiśmie z listy filadelfijskiej
Language:
English
Publication year:
2004
Bibliographic description:
Szpakowska M., Szwacki J., Lisowska-Oleksiak A.: Investigation of some taste substances using a set of electrodes with lipid-modified membranes.// . -., (2004), s.0-0
Verified by:
Gdańsk University of Technology

seen 78 times

Recommended for you

Meta Tags