Abstract
Określono różnice optymalnych warunków działania alfa-glukozydaz z różnych mikroorganizmów. Stwierdzono, że niektóre alfa-glukozydazy wyizolowane z ekstremalnych termofili zachowują aktywność w temperaturze około 100 C i są przydatne do wytwarzania syropów glukozowych.
Authors (2)
Cite as
Full text
full text is not available in portal
Keywords
Details
- Category:
- Articles
- Type:
- artykuły w czasopismach recenzowanych i innych wydawnictwach ciągłych
- Published in:
-
BioTechnologia
no. 57,
pages 165 - 174,
ISSN: 0860-7796 - Language:
- Polish
- Publication year:
- 2002
- Bibliographic description:
- Synowiecki J., Zdziebło A.: Termofile jako żródło alfa-glukozydaz użytecznych w produkcji syropów glukozowych// BioTechnologia. -Vol. 57., nr. 2 (2002), s.165-174
- Verified by:
- Gdańsk University of Technology
seen 138 times