Abstrakt
Określono różnice optymalnych warunków działania alfa-glukozydaz z różnych mikroorganizmów. Stwierdzono, że niektóre alfa-glukozydazy wyizolowane z ekstremalnych termofili zachowują aktywność w temperaturze około 100 C i są przydatne do wytwarzania syropów glukozowych.
Autorzy (2)
Cytuj jako
Pełna treść
pełna treść publikacji nie jest dostępna w portalu
Słowa kluczowe
Informacje szczegółowe
- Kategoria:
- Publikacja w czasopiśmie
- Typ:
- artykuły w czasopismach recenzowanych i innych wydawnictwach ciągłych
- Opublikowano w:
-
BioTechnologia
nr 57,
strony 165 - 174,
ISSN: 0860-7796 - Język:
- polski
- Rok wydania:
- 2002
- Opis bibliograficzny:
- Synowiecki J., Zdziebło A.: Termofile jako żródło alfa-glukozydaz użytecznych w produkcji syropów glukozowych// BioTechnologia. -Vol. 57., nr. 2 (2002), s.165-174
- Weryfikacja:
- Politechnika Gdańska
wyświetlono 138 razy