Abstract
W publikacji przeglądowej przedstawiono najnowsze osiągnięcia w instrumentalnej analizie olejów roślinnych. Dotychczas w ocenie stabilności oksydatywnej stosuje się różne metody analityczne, jednak nie są one wystarczające. Dlatego ciągle istnieje potrzeba rozwoju nowych łączonych technik, które umożliwią lepszą kontrolę jakości olejów. Publikacja przedstawia zarówno techniki przygotowywania próbek do analiz jak i metody instrumentalne stosowane w oznaczaniu różnych składników olejów roślinnych.
Citations
-
1 4
CrossRef
-
0
Web of Science
-
1 4
Scopus
Authors (2)
Cite as
Full text
download paper
downloaded 33 times
- Publication version
- Accepted or Published Version
- DOI:
- Digital Object Identifier (open in new tab) 10.2478/v10222-011-0009-5
- License
- open in new tab
Keywords
Details
- Category:
- Articles
- Type:
- artykuły w czasopismach recenzowanych i innych wydawnictwach ciągłych
- Published in:
-
Polish Journal of Food and Nutrition Sciences
no. 61,
pages 89 - 99,
ISSN: 1230-0322 - Language:
- English
- Publication year:
- 2011
- Bibliographic description:
- Gromadzka J., Wardencki W.: Trends in edible vegetable oils analysis. Part B. Application of different analytical techniques// Polish Journal of Food and Nutrition Sciences. -Vol. 61., nr. 2 (2011), s.89-99
- DOI:
- Digital Object Identifier (open in new tab) 10.2478/v10222-011-0009-5
- Verified by:
- Gdańsk University of Technology
seen 107 times