Trends in edible vegetable oils analysis. Part B. Application of different analytical techniques - Publication - Bridge of Knowledge

Search

Trends in edible vegetable oils analysis. Part B. Application of different analytical techniques

Abstract

W publikacji przeglądowej przedstawiono najnowsze osiągnięcia w instrumentalnej analizie olejów roślinnych. Dotychczas w ocenie stabilności oksydatywnej stosuje się różne metody analityczne, jednak nie są one wystarczające. Dlatego ciągle istnieje potrzeba rozwoju nowych łączonych technik, które umożliwią lepszą kontrolę jakości olejów. Publikacja przedstawia zarówno techniki przygotowywania próbek do analiz jak i metody instrumentalne stosowane w oznaczaniu różnych składników olejów roślinnych.

Citations

  • 1 4

    CrossRef

  • 0

    Web of Science

  • 1 4

    Scopus

Keywords

Details

Category:
Articles
Type:
artykuły w czasopismach recenzowanych i innych wydawnictwach ciągłych
Published in:
Polish Journal of Food and Nutrition Sciences no. 61, pages 89 - 99,
ISSN: 1230-0322
Language:
English
Publication year:
2011
Bibliographic description:
Gromadzka J., Wardencki W.: Trends in edible vegetable oils analysis. Part B. Application of different analytical techniques// Polish Journal of Food and Nutrition Sciences. -Vol. 61., nr. 2 (2011), s.89-99
DOI:
Digital Object Identifier (open in new tab) 10.2478/v10222-011-0009-5
Verified by:
Gdańsk University of Technology

seen 107 times

Recommended for you

Meta Tags