Żywność funkcjonalna- najważniejsze osiągnięcia w zakresie badań i wykorzystania - Publication - Bridge of Knowledge

Search

Żywność funkcjonalna- najważniejsze osiągnięcia w zakresie badań i wykorzystania

Abstract

W wielu ośrodkach naukowych trwają badania ukierunkowane na poznanie mechanizmów działania składników żywności funkcjonalnej na poziomie ekspresji genetycznej, co stwarza możliwość precyzyjniejszego scharakteryzowania funkcji bioaktywnych składników diety z uwzględnieniem zmienności genetycznej populacji. Daje to w efekcie bardziej wiarygodne wyniki badań naukowych dotyczących wpływu bioaktywnych składników diety na funkcjonowanie organizmu ludzkiego. Dzięki temu rozwija się rynek żywności funkcjonalnej.

Cite as

Full text

full text is not available in portal

Keywords

Details

Category:
Articles
Type:
artykuły w czasopismach recenzowanych i innych wydawnictwach ciągłych
Published in:
Laboratorium pages 54 - 56,
ISSN: 1643-7381
Language:
Polish
Publication year:
2015
Bibliographic description:
Nosal N., Namieśnik J.: Żywność funkcjonalna- najważniejsze osiągnięcia w zakresie badań i wykorzystania// Laboratorium - Przegląd Ogólnopolski. -., nr. 3-4 (2015), s.54-56
Verified by:
Gdańsk University of Technology

seen 193 times

Recommended for you

Meta Tags