dr hab. inż. Dorota Martysiak-Żurowska
Employment
- Associate professor at Department of Chemistry, Technology and Biochemistry of Food
Research fields
Research Teams (Team member)
-
Katedra chemii, technologii i biotechnologii żywności
* Biochemiczne i funkcjonalne właściwości składników żywności oraz ich chemiczne i enzymatyczne modyfikacje * Łagodne przetwarzanie żywności * Bezpieczeństwo zdrowotne żywności * Analiza żywności * Reologia żywności * Związki aktywne biologicznie pochodzenia roślinnego
Membership in scientific or artistic societies/organisations/institutions
-
European Milk Bank Association
Conducted 2023-06-01 at position: członek
-
Fundacja Bank Mleka Kobiecego
Conducted 2023-09-25 at position: Członek Rady Naukowej
-
Polskie Towarzystwo Technologów Żywności
at position: członkostwo
-
Polskie Towarzystwo Technologów Żywności, Oddział Gdański
Conducted 2022-02-01 at position: V-ce Przewodnicząca
seen 3771 times