Czynniki i procesy wpływające na jakość środowiska wewnętrznego w pomieszczeniach przeznaczonych do przygotowywania posiłków
Abstract
Jakość powietrza wewnętrznego w różnego typu pomieszczeniach od niemal pół wieku stanowi jeden z istotnych tematów poruszanych przez naukowców wielu obszarów nauk takich jak chemia, medycyna, inżynieria środowiska czy projektowanie i konstruowanie systemów wentylacji. Specyficznym (pod względem źródeł emisji, typu oraz ilości zanieczyszczeń mogących występować w powietrzu pomieszczenia) rodzajem mikrośrodowiska wewnętrznego, stanowiącym obiekt badań są pomieszczenia, w których przygotowuje i konsumuje się posiłki i to zarówno w gospodarstwach domowych, jak i w obiektach masowego żywienia (ze względu na wykonywane tam zwyczajowo czynności).
Authors (4)
Cite as
Full text
full text is not available in portal
Keywords
Details
- Category:
- Articles
- Type:
- artykuły w czasopismach recenzowanych i innych wydawnictwach ciągłych
- Published in:
-
Analityka: Nauka i Praktyka
pages 74 - 80,
ISSN: 1509-4650 - Language:
- Polish
- Publication year:
- 2017
- Bibliographic description:
- Marć M., Śmiełowska M., Namieśnik J., Zabiegała B.: Czynniki i procesy wpływające na jakość środowiska wewnętrznego w pomieszczeniach przeznaczonych do przygotowywania posiłków// Analityka: Nauka i Praktyka. -., iss. 1 (2017), s.74-80
- Verified by:
- Gdańsk University of Technology
seen 160 times
Recommended for you
Screening of volatile organic compounds as a source for indoor pollution
- B. Zabiegała,
- M. Partyka,
- A. Gawrońska
- + 2 authors