Czynniki i procesy wpływające na jakość środowiska wewnętrznego w pomieszczeniach przeznaczonych do przygotowywania posiłków - Publication - Bridge of Knowledge

Search

Czynniki i procesy wpływające na jakość środowiska wewnętrznego w pomieszczeniach przeznaczonych do przygotowywania posiłków

Abstract

Jakość powietrza wewnętrznego w różnego typu pomieszczeniach od niemal pół wieku stanowi jeden z istotnych tematów poruszanych przez naukowców wielu obszarów nauk takich jak chemia, medycyna, inżynieria środowiska czy projektowanie i konstruowanie systemów wentylacji. Specyficznym (pod względem źródeł emisji, typu oraz ilości zanieczyszczeń mogących występować w powietrzu pomieszczenia) rodzajem mikrośrodowiska wewnętrznego, stanowiącym obiekt badań są pomieszczenia, w których przygotowuje i konsumuje się posiłki i to zarówno w gospodarstwach domowych, jak i w obiektach masowego żywienia (ze względu na wykonywane tam zwyczajowo czynności).

Cite as

Full text

full text is not available in portal

Keywords

Details

Category:
Articles
Type:
artykuły w czasopismach recenzowanych i innych wydawnictwach ciągłych
Published in:
Analityka: Nauka i Praktyka pages 74 - 80,
ISSN: 1509-4650
Language:
Polish
Publication year:
2017
Bibliographic description:
Marć M., Śmiełowska M., Namieśnik J., Zabiegała B.: Czynniki i procesy wpływające na jakość środowiska wewnętrznego w pomieszczeniach przeznaczonych do przygotowywania posiłków// Analityka: Nauka i Praktyka. -., iss. 1 (2017), s.74-80
Verified by:
Gdańsk University of Technology

seen 160 times

Recommended for you

Meta Tags