Abstract
Wykazano, że charakterystyki oscylacyjne oscylatorów z anionowym lub katinowym surfaktantem są różne w obecności substancji smakowych należących do czterech klas smaku. Wydaje się, że w pewnych warunkach badane oscylatory mogą być użyte do rozpoznania poszczególnych substancji smakowych.
Authors (5)
Cite as
Full text
full text is not available in portal
Keywords
Details
- Category:
- Conference activity
- Type:
- publikacja w wydawnictwie zbiorowym recenzowanym (także w materiałach konferencyjnych)
- Language:
- English
- Publication year:
- 2004
- Bibliographic description:
- Szpakowska M., Czaplicka I., Płocharska-Jankowska E., Magnuszewska A., Nagy O.: Inflence of taste substances on oscillation characterstics of oscillators with surfactants.// / : , 2004,
- Verified by:
- Gdańsk University of Technology
seen 94 times
Recommended for you
On the new possibility of applying oscillating liquid membrane systems for melecular recognition substances responsible for taste.
- M. Szpakowska,
- E. Płocharska-Jankowska,
- O. B.nagy
2005