Instrumental techniques used for assessment of food quality - Publication - Bridge of Knowledge

Search

Instrumental techniques used for assessment of food quality

Abstract

W artykule scharakteryzowano dwie techniki instrumentalne stosowane w ocenie jakości produktów spożywczych, tj. chromatografię gazową w połączeniu z detekcją olfaktometryczną oraz nos elektroniczny. Opisano zasady działania obu technik oraz typowe procedury analityczne stosowane w ocenie zapachu. Ponadto, podano przykłady praktycznego zastosowania obu technik, włącznie z tymi, które wykorzystano w pracowni autorów.

Cite as

Full text

download paper
downloaded 35 times
Publication version
Accepted or Published Version
License
Creative Commons: CC-BY-NC-ND open in new tab

Keywords

Details

Category:
Articles
Type:
artykuły w czasopismach recenzowanych i innych wydawnictwach ciągłych
Published in:
Proceedings of ECOpole no. 3, pages 273 - 279,
ISSN: 1898-617X
Language:
English
Publication year:
2009
Bibliographic description:
Wardencki W., Chmiel T., Dymerski T., Biernacka P.: Instrumental techniques used for assessment of food quality// Proceedings of ECOpole. -Vol. 3., nr. No. 2 (2009), s.273-279
Verified by:
Gdańsk University of Technology

seen 114 times

Recommended for you

Meta Tags