Możliwości zmniejszania segregacji - Publication - Bridge of Knowledge

Search

Możliwości zmniejszania segregacji

Abstract

Przemysł spożywczy obok przemysłu chemicznego i farmaceutycznego, jest największym producentem i przetwórcą materiałów sypkich. Procesowi przetwarzania tych materiałów stale towarzyszy segregacja. Poznanie czynników wpływających na segregację umożliwia podjęcie działań minimalizujących jej skutki. W każdym rodzaju segregacji najefektywniejszą metodą minimalizowania segregacji jest ujednorodnienie materiału. Istnieją też metody właściwe tylko dla określonych procesów obróbki i typów stosowanych urządzeń. W większości są one jakościowe lub empiryczne

Cite as

Full text

full text is not available in portal

Keywords

Details

Category:
Articles
Type:
artykuły w czasopismach recenzowanych i innych wydawnictwach ciągłych
Published in:
Postępy Techniki Przetwórstwa Spożywczego no. T. 20/37, pages 90 - 92,
ISSN: 0867-793X
Language:
Polish
Publication year:
2010
Bibliographic description:
Kosmowski M.: Możliwości zmniejszania segregacji// Postępy Techniki Przetwórstwa Spożywczego. -Vol. T. 20/37., nr. nr 2 (2010), s.90-92
Verified by:
Gdańsk University of Technology

seen 72 times

Recommended for you

Meta Tags