Ocena jakości dostępnych na rynku suplementów diety zawierających kwasy tłuszczowe z rodziny n-3 - Publication - Bridge of Knowledge

Search

Ocena jakości dostępnych na rynku suplementów diety zawierających kwasy tłuszczowe z rodziny n-3

Abstract

Coraz większą uwagę zwraca się obecnie na uzupełnianie diety w NNKT, zwłaszcza kwasy EPA i DHA z rodziny n-3, w które bogaty jest olej rybi. Zbadano jakość dostępnych na krajowym rynku suplementów diety produkowanych z oleju rybiego w postaci kapsułek żelatynowych, ze szczególnym uwzględnieniem składu kwasów tłuszczowych i stabilności oksydatywnej.

Cite as

Full text

full text is not available in portal

Keywords

Details

Category:
Monographic publication
Type:
rozdział, artykuł w książce - dziele zbiorowym /podręczniku o zasięgu krajowym
Title of issue:
J akość i bezpieczeństwo żywności wyzwaniem XXI wieku strony 50 - 57
Language:
Polish
Publication year:
2010
Bibliographic description:
Głowacz A., Tynek M., Kołodziejska I.: Ocena jakości dostępnych na rynku suplementów diety zawierających kwasy tłuszczowe z rodziny n-3// J akość i bezpieczeństwo żywności wyzwaniem XXI wieku/ ed. pod red. T. Sikory. Kraków: Wydaw. Nauk. PTTŻ, 2010, s.50-57
Verified by:
Gdańsk University of Technology

seen 195 times

Recommended for you

Meta Tags