Oczyszczanie płynu pofermentacyjnego a jakość kwasu cytrynowego - Publication - Bridge of Knowledge

Search

Oczyszczanie płynu pofermentacyjnego a jakość kwasu cytrynowego

Abstract

Przeanalizowano operacje jednostkowe składające się na linię technologiczną kwasu cytrynowego otrzymywanego metodą fermentacji powierzchniowej i oczyszczanego metodą cytrynianową. Wykazano, że dla uzyskania dobrej jakości kryształów kwasu niezbędne jest oddzielanie organicznych szlamów z płynów pofermentacyjnego i pogrzybniowego przed rozpoczęciem obróbki chemicznej.

Cite as

Full text

full text is not available in portal

Keywords

Details

Category:
Articles
Type:
artykuły w czasopismach recenzowanych i innych wydawnictwach ciągłych
Published in:
Inżynieria i Aparatura Chemiczna no. 47(39), pages 103 - 104,
ISSN: 0368-0827
Language:
Polish
Publication year:
2008
Bibliographic description:
Kawalec-Pietrenko B., Torłop B.: Oczyszczanie płynu pofermentacyjnego a jakość kwasu cytrynowego// Inżynieria i Aparatura Chemiczna. -Vol. 47(39)., nr. nr 6 (2008), s.103-104
Verified by:
Gdańsk University of Technology

seen 169 times

Recommended for you

Meta Tags