Otrzymywanie strukturyzowanych lipidów wzbogaconych w kwas kapronowy na drodze enzymatycznej acydolizy - Publication - Bridge of Knowledge

Search

Otrzymywanie strukturyzowanych lipidów wzbogaconych w kwas kapronowy na drodze enzymatycznej acydolizy

Abstract

Badano wpływ wybranych parametrów enzymatycznej acydolizy na stopień wbudowywania się kwasu kapronowego w cząsteczki oleju rzepakowego. Zmieniano stosunki molowe reagentów, czas reakcji, ilość wody w preparacie enzymatycznym, środowisko reakcji. Stwierdzono, że najkorzystniejsze warunki wbudowania się tego kwasu w cząsteczki TAG były przy następujących parametrach: zawartość wody w preparacie enzymatycznym 10 %, stosunek molowy oleju do kwasu 1:4 i 1:5, heksan, czas trwania reakcji 3h.

Cite as

Full text

full text is not available in portal

Keywords

Details

Category:
Conference activity
Type:
publikacja w wydawnictwie zbiorowym recenzowanym (także w materiałach konferencyjnych)
Language:
Polish
Publication year:
2005
Bibliographic description:
Ledóchowska E., Jachimczak J.: Otrzymywanie strukturyzowanych lipidów wzbogaconych w kwas kapronowy na drodze enzymatycznej acydolizy// / : , 2005,
Verified by:
Gdańsk University of Technology

seen 68 times

Recommended for you

Meta Tags