Oznaczanie fazy stałej w tłuszczach. Determination of solid fat content in fats. - Publication - Bridge of Knowledge

Search

Oznaczanie fazy stałej w tłuszczach. Determination of solid fat content in fats.

Abstract

W pracy dokonano przeglądu metod oznaczania indeksu fazy stałej (SFI - solid fat index) oraz zawartości fazy stałej (SFC - solid fat content) w tłuszczach. Obok metody NMR, obecnie powszechnie stosowanej i zalecanej przez normy, przedstawiono też inne metody analityczne które stosowano, lub stosuje się do tego typu analiz.

Cite as

Full text

full text is not available in portal

Keywords

Details

Category:
Articles
Type:
artykuły w czasopismach recenzowanych i innych wydawnictwach ciągłych
Language:
Polish
Publication year:
2004
Bibliographic description:
Pawłowicz R., Drozdowski B.: Oznaczanie fazy stałej w tłuszczach. Determination of solid fat content in fats.// . -., (2004), s.0-0
Verified by:
Gdańsk University of Technology

seen 120 times

Recommended for you

Meta Tags