Abstract
Zbadano właściwości fizyczne mieszanek oleju palmowego z ciekłym lub uwodornionym olejem rzepakowym o różnym składzie procentowym. Zastosowano metodę pulsacyjnego NMR do oznaczenia zawartości fazy stałej, stosując różne metody termostatowania badanych tłuszczów przed analizą. Krzywe topnienia mieszanek tłuszczowych wyznaczono metodą DSC stosując etapy termostatowania analogiczne jak przed oznaczeniem fazy stałej. Zbadano wpływ czasu termostatowaniana charakterystykę topnienia.
Author (1)
Cite as
Full text
full text is not available in portal
Keywords
Details
- Category:
- Articles
- Type:
- artykuły w czasopismach recenzowanych i innych wydawnictwach ciągłych
- Published in:
-
TŁUSZCZE JADALNE
no. 38,
pages 128 - 139,
ISSN: 0371-9227 - Language:
- Polish
- Publication year:
- 2003
- Bibliographic description:
- Pawłowicz R.: Właściwości fizyczne mieszanek tłuszczowych zawierających olej palmowy. // TŁUSZCZE JADALNE. -Vol. 38., nr. 3/4 (2003), s.128-139
- Verified by:
- Gdańsk University of Technology
seen 345 times