Właściwości fizyczne mieszanek tłuszczowych zawierających olej palmowy. - Publication - Bridge of Knowledge

Search

Właściwości fizyczne mieszanek tłuszczowych zawierających olej palmowy.

Abstract

Zbadano właściwości fizyczne mieszanek oleju palmowego z ciekłym lub uwodornionym olejem rzepakowym o różnym składzie procentowym. Zastosowano metodę pulsacyjnego NMR do oznaczenia zawartości fazy stałej, stosując różne metody termostatowania badanych tłuszczów przed analizą. Krzywe topnienia mieszanek tłuszczowych wyznaczono metodą DSC stosując etapy termostatowania analogiczne jak przed oznaczeniem fazy stałej. Zbadano wpływ czasu termostatowaniana charakterystykę topnienia.

Cite as

Full text

full text is not available in portal

Keywords

Details

Category:
Articles
Type:
artykuły w czasopismach recenzowanych i innych wydawnictwach ciągłych
Published in:
TŁUSZCZE JADALNE no. 38, pages 128 - 139,
ISSN: 0371-9227
Language:
Polish
Publication year:
2003
Bibliographic description:
Pawłowicz R.: Właściwości fizyczne mieszanek tłuszczowych zawierających olej palmowy. // TŁUSZCZE JADALNE. -Vol. 38., nr. 3/4 (2003), s.128-139
Verified by:
Gdańsk University of Technology

seen 274 times

Recommended for you

Meta Tags