Some applications of thermophiles and their enzymes for protein processing - Publication - Bridge of Knowledge

Search

Some applications of thermophiles and their enzymes for protein processing

Abstract

Przedstawiono charakterystykę, właściwości oraz możliwości zastosowań enzymów proteolitycznych wytwarzanych przez termofile. Zaletą tych biokatalizatorów jest między innymi duża odporność na działanie rozpuszczalników organicznych, detergentów i innych czynników denaturujących białka oraz mała wrażliwość na zmiany pH. Dokonano też przeglądu czynników powodujących dużą stabilność proteaz z termofili.

Cite as

Full text

full text is not available in portal

Keywords

Details

Category:
Articles
Type:
artykuł w czasopiśmie wyróżnionym w JCR
Published in:
AFRICAN JOURNAL OF BIOTECHNOLOGY no. 9(42), pages 7020 - 7025,
ISSN: 1684-5315
Language:
English
Publication year:
2010
Bibliographic description:
Synowiecki J.: Some applications of thermophiles and their enzymes for protein processing// AFRICAN JOURNAL OF BIOTECHNOLOGY. -Vol. 9(42), (2010), s.7020-7025
Verified by:
Gdańsk University of Technology

seen 111 times

Recommended for you

Meta Tags