Some applications of thermophiles and their enzymes for protein processing - Publikacja - MOST Wiedzy

Wyszukiwarka

Some applications of thermophiles and their enzymes for protein processing

Abstrakt

Przedstawiono charakterystykę, właściwości oraz możliwości zastosowań enzymów proteolitycznych wytwarzanych przez termofile. Zaletą tych biokatalizatorów jest między innymi duża odporność na działanie rozpuszczalników organicznych, detergentów i innych czynników denaturujących białka oraz mała wrażliwość na zmiany pH. Dokonano też przeglądu czynników powodujących dużą stabilność proteaz z termofili.

Cytuj jako

Pełna treść

pełna treść publikacji nie jest dostępna w portalu

Słowa kluczowe

Informacje szczegółowe

Kategoria:
Publikacja w czasopiśmie
Typ:
artykuł w czasopiśmie wyróżnionym w JCR
Opublikowano w:
AFRICAN JOURNAL OF BIOTECHNOLOGY nr 9(42), strony 7020 - 7025,
ISSN: 1684-5315
Język:
angielski
Rok wydania:
2010
Opis bibliograficzny:
Synowiecki J.: Some applications of thermophiles and their enzymes for protein processing// AFRICAN JOURNAL OF BIOTECHNOLOGY. -Vol. 9(42), (2010), s.7020-7025
Weryfikacja:
Politechnika Gdańska

wyświetlono 113 razy

Publikacje, które mogą cię zainteresować

Meta Tagi