The properties of fish silage produced with addition of sludge generated in coagulation of fish processing water - Publication - Bridge of Knowledge

Search

The properties of fish silage produced with addition of sludge generated in coagulation of fish processing water

Abstract

Proces koagulacji przy pomocy soli żelaza stosowany jest do usuwania z wód poprocesowych przemysłu spożywczego zanieczyszczeń tłuszczowych i białkowych. Tak uzyskany osad pokoagulacyjny może być dodawany do produkcji rybnych hydrolizatów białkowych. Wytwarzano hydrolizaty białkowe ze szprota z dodatkiem osadów pokoagulacyjnych z przemysłu rybnego. Zmodyfikowano metodę wytwarzania rybnych hydrolizatów białkowych przez zmianę kwasu siarkowego na fosforowy. W ten sposób obniżono w gotowym produkcie zawartość przyswajalnego żelaza pochodżącego z koagulantu.

Cite as

Full text

full text is not available in portal

Keywords

Details

Category:
Articles
Type:
artykuły w czasopismach recenzowanych i innych wydawnictwach ciągłych
Published in:
POLISH JOURNAL OF ENVIRONMENTAL STUDIES no. 2, pages 80 - 84,
ISSN: 1230-1485
Language:
English
Publication year:
2009
Bibliographic description:
Tomczak-Wandzel R., Mędrzycka K.: The properties of fish silage produced with addition of sludge generated in coagulation of fish processing water// POLISH JOURNAL OF ENVIRONMENTAL STUDIES. -Vol. 2., (2009), s.80-84
Verified by:
Gdańsk University of Technology

seen 98 times

Recommended for you

Meta Tags