The properties of fish silage produced with addition of sludge generated in coagulation of fish processing water - Publikacja - MOST Wiedzy

Wyszukiwarka

The properties of fish silage produced with addition of sludge generated in coagulation of fish processing water

Abstrakt

Proces koagulacji przy pomocy soli żelaza stosowany jest do usuwania z wód poprocesowych przemysłu spożywczego zanieczyszczeń tłuszczowych i białkowych. Tak uzyskany osad pokoagulacyjny może być dodawany do produkcji rybnych hydrolizatów białkowych. Wytwarzano hydrolizaty białkowe ze szprota z dodatkiem osadów pokoagulacyjnych z przemysłu rybnego. Zmodyfikowano metodę wytwarzania rybnych hydrolizatów białkowych przez zmianę kwasu siarkowego na fosforowy. W ten sposób obniżono w gotowym produkcie zawartość przyswajalnego żelaza pochodżącego z koagulantu.

Cytuj jako

Pełna treść

pełna treść publikacji nie jest dostępna w portalu

Słowa kluczowe

Informacje szczegółowe

Kategoria:
Publikacja w czasopiśmie
Typ:
artykuły w czasopismach recenzowanych i innych wydawnictwach ciągłych
Opublikowano w:
POLISH JOURNAL OF ENVIRONMENTAL STUDIES nr 2, strony 80 - 84,
ISSN: 1230-1485
Język:
angielski
Rok wydania:
2009
Opis bibliograficzny:
Tomczak-Wandzel R., Mędrzycka K.: The properties of fish silage produced with addition of sludge generated in coagulation of fish processing water// POLISH JOURNAL OF ENVIRONMENTAL STUDIES. -Vol. 2., (2009), s.80-84
Weryfikacja:
Politechnika Gdańska

wyświetlono 98 razy

Publikacje, które mogą cię zainteresować

Meta Tagi