Tłuszcze specjalnego przeznaczenia - masło kakaowe i jego alternatywy - Publication - Bridge of Knowledge

Search

Tłuszcze specjalnego przeznaczenia - masło kakaowe i jego alternatywy

Abstract

Omówiono właściwości chemiczne i fizyczne masła kakaowego i możliwości ich modyfikacji. Przedstawiono także charakterystykę i kierunki poszukiwań nowych, alternatywnych dla masła kakaowego tłuszczów. Dokonano również podziału tych produktów w oparciu o ich specyficzne cechy.

Cite as

Full text

full text is not available in portal

Keywords

Details

Category:
Articles
Type:
artykuły w czasopismach recenzowanych i innych wydawnictwach ciągłych
Published in:
TŁUSZCZE JADALNE no. 37, pages 101 - 111,
ISSN: 0371-9227
Language:
Polish
Publication year:
2002
Bibliographic description:
Drozdowski B.: Tłuszcze specjalnego przeznaczenia - masło kakaowe i jego alternatywy// TŁUSZCZE JADALNE. -Vol. 37., nr. 3/4 (2002), s.101-111
Verified by:
Gdańsk University of Technology

seen 253 times

Recommended for you

Meta Tags