Abstract
Omówiono właściwości chemiczne i fizyczne masła kakaowego i możliwości ich modyfikacji. Przedstawiono także charakterystykę i kierunki poszukiwań nowych, alternatywnych dla masła kakaowego tłuszczów. Dokonano również podziału tych produktów w oparciu o ich specyficzne cechy.
Author (1)
Cite as
Full text
full text is not available in portal
Keywords
Details
- Category:
- Articles
- Type:
- artykuły w czasopismach recenzowanych i innych wydawnictwach ciągłych
- Published in:
-
TŁUSZCZE JADALNE
no. 37,
pages 101 - 111,
ISSN: 0371-9227 - Language:
- Polish
- Publication year:
- 2002
- Bibliographic description:
- Drozdowski B.: Tłuszcze specjalnego przeznaczenia - masło kakaowe i jego alternatywy// TŁUSZCZE JADALNE. -Vol. 37., nr. 3/4 (2002), s.101-111
- Verified by:
- Gdańsk University of Technology
seen 253 times