Właściwości fizyczne mieszanek trójskładnikowych zawierających masło kakaowe. Physical properties of ternary fat blends containing cocoa butter. - Publication - Bridge of Knowledge

Search

Właściwości fizyczne mieszanek trójskładnikowych zawierających masło kakaowe. Physical properties of ternary fat blends containing cocoa butter.

Abstract

Badano właściwości fizyczne (zawartość fazy stałej i charakterystyki topnienia) trójskładnikowych mieszanek zawierających obok masła kakaowego, tłuszcz mleczny oraz frakcję łoju o wąskim zakresie topienia. W porównaniu z tłuszczem mlecznym, frakcja łoju w mniejszym stopniu ograniczała powstawanie formy beta oraz obniżała zawartość fazy stałej w mieszance.

Cite as

Full text

full text is not available in portal

Keywords

Details

Category:
Conference activity
Type:
publikacja w wydawnictwie zbiorowym recenzowanym (także w materiałach konferencyjnych)
Language:
Polish
Publication year:
2004
Bibliographic description:
Pawłowicz R.: Właściwości fizyczne mieszanek trójskładnikowych zawierających masło kakaowe. Physical properties of ternary fat blends containing cocoa butter.// / : , 2004,
Verified by:
Gdańsk University of Technology

seen 78 times

Recommended for you

Meta Tags