Właściwości fizyczne mieszanek trójskładnikowych zawierających masło kakaowe. Physical properties of ternary fat blends containing cocoa butter.
Abstrakt
Badano właściwości fizyczne (zawartość fazy stałej i charakterystyki topnienia) trójskładnikowych mieszanek zawierających obok masła kakaowego, tłuszcz mleczny oraz frakcję łoju o wąskim zakresie topienia. W porównaniu z tłuszczem mlecznym, frakcja łoju w mniejszym stopniu ograniczała powstawanie formy beta oraz obniżała zawartość fazy stałej w mieszance.
Autor (1)
Cytuj jako
Pełna treść
pełna treść publikacji nie jest dostępna w portalu
Słowa kluczowe
Informacje szczegółowe
- Kategoria:
- Aktywność konferencyjna
- Typ:
- publikacja w wydawnictwie zbiorowym recenzowanym (także w materiałach konferencyjnych)
- Język:
- polski
- Rok wydania:
- 2004
- Opis bibliograficzny:
- Pawłowicz R.: Właściwości fizyczne mieszanek trójskładnikowych zawierających masło kakaowe. Physical properties of ternary fat blends containing cocoa butter.// / : , 2004,
- Weryfikacja:
- Politechnika Gdańska
wyświetlono 107 razy