Właściwości fizyczne mieszanek trójskładnikowych zawierających masło kakaowe. Physical properties of ternary fat blends containing cocoa butter. - Publikacja - MOST Wiedzy

Wyszukiwarka

Właściwości fizyczne mieszanek trójskładnikowych zawierających masło kakaowe. Physical properties of ternary fat blends containing cocoa butter.

Abstrakt

Badano właściwości fizyczne (zawartość fazy stałej i charakterystyki topnienia) trójskładnikowych mieszanek zawierających obok masła kakaowego, tłuszcz mleczny oraz frakcję łoju o wąskim zakresie topienia. W porównaniu z tłuszczem mlecznym, frakcja łoju w mniejszym stopniu ograniczała powstawanie formy beta oraz obniżała zawartość fazy stałej w mieszance.

Autor (1)

Cytuj jako

Pełna treść

pełna treść publikacji nie jest dostępna w portalu

Słowa kluczowe

Informacje szczegółowe

Kategoria:
Aktywność konferencyjna
Typ:
publikacja w wydawnictwie zbiorowym recenzowanym (także w materiałach konferencyjnych)
Język:
polski
Rok wydania:
2004
Opis bibliograficzny:
Pawłowicz R.: Właściwości fizyczne mieszanek trójskładnikowych zawierających masło kakaowe. Physical properties of ternary fat blends containing cocoa butter.// / : , 2004,
Weryfikacja:
Politechnika Gdańska

wyświetlono 107 razy

Publikacje, które mogą cię zainteresować

Meta Tagi