Tłuszcze specjalnego przeznaczenia - masło kakaowe i jego alternatywy - Publikacja - MOST Wiedzy

Wyszukiwarka

Tłuszcze specjalnego przeznaczenia - masło kakaowe i jego alternatywy

Abstrakt

Omówiono właściwości chemiczne i fizyczne masła kakaowego i możliwości ich modyfikacji. Przedstawiono także charakterystykę i kierunki poszukiwań nowych, alternatywnych dla masła kakaowego tłuszczów. Dokonano również podziału tych produktów w oparciu o ich specyficzne cechy.

Cytuj jako

Pełna treść

pełna treść publikacji nie jest dostępna w portalu

Słowa kluczowe

Informacje szczegółowe

Kategoria:
Publikacja w czasopiśmie
Typ:
artykuły w czasopismach recenzowanych i innych wydawnictwach ciągłych
Opublikowano w:
TŁUSZCZE JADALNE nr 37, strony 101 - 111,
ISSN: 0371-9227
Język:
polski
Rok wydania:
2002
Opis bibliograficzny:
Drozdowski B.: Tłuszcze specjalnego przeznaczenia - masło kakaowe i jego alternatywy// TŁUSZCZE JADALNE. -Vol. 37., nr. 3/4 (2002), s.101-111
Weryfikacja:
Politechnika Gdańska

wyświetlono 111 razy

Publikacje, które mogą cię zainteresować

Meta Tagi