Abstrakt
Omówiono właściwości chemiczne i fizyczne masła kakaowego i możliwości ich modyfikacji. Przedstawiono także charakterystykę i kierunki poszukiwań nowych, alternatywnych dla masła kakaowego tłuszczów. Dokonano również podziału tych produktów w oparciu o ich specyficzne cechy.
Autor (1)
Cytuj jako
Pełna treść
pełna treść publikacji nie jest dostępna w portalu
Słowa kluczowe
Informacje szczegółowe
- Kategoria:
- Publikacja w czasopiśmie
- Typ:
- artykuły w czasopismach recenzowanych i innych wydawnictwach ciągłych
- Opublikowano w:
-
TŁUSZCZE JADALNE
nr 37,
strony 101 - 111,
ISSN: 0371-9227 - Język:
- polski
- Rok wydania:
- 2002
- Opis bibliograficzny:
- Drozdowski B.: Tłuszcze specjalnego przeznaczenia - masło kakaowe i jego alternatywy// TŁUSZCZE JADALNE. -Vol. 37., nr. 3/4 (2002), s.101-111
- Weryfikacja:
- Politechnika Gdańska
wyświetlono 254 razy