dr hab. inż. Hanna Staroszczyk
Zatrudnienie
- Kierownik katedry w Katedra Chemii,Technologii i Biotechnologii Żywności
- Profesor uczelni w Katedra Chemii,Technologii i Biotechnologii Żywności
Obszary badawcze
Zespoły Badawcze (Kierownik zespołu)
-
Katedra chemii, technologii i biotechnologii żywności
* Biochemiczne i funkcjonalne właściwości składników żywności oraz ich chemiczne i enzymatyczne modyfikacje * Łagodne przetwarzanie żywności * Bezpieczeństwo zdrowotne żywności * Analiza żywności * Reologia żywności * Związki aktywne biologicznie pochodzenia roślinnego
Członkostwo w towarzystwach, organizacjach i instytucjach naukowych lub artystycznych
-
Polskie Towarzystwo Technologów Żywności
na stanowisku: członek
-
Polskie Towarzystwo Technologów Żywności
Pełnione 2015-11-03 na stanowisku: członek zarządu
Członkostwo w konsorcjach naukowych
-
Cardio BNC
Realizacja Projektu w ramach Programu Badań Stosowanych II Narodowego Centrum Badań i Rozwoju
Skład: Gdański Uniwersytet Medyczny, Bowil Biotech Sp. z o.o., Centrum Techniki Okrętowej S.A., Politechnika Gdańska Wydział Mechaniczny, Politechnika Gdańska Wydział Chemiczny, Uniwersytet Gdański Wydział Biologii, Fundacja Rozwoju Kardiochirurgii im. Prof. Zbigniewa Religi
wyświetlono 4935 razy