Concentration of proteins in the whey stream - Publikacja - MOST Wiedzy

Wyszukiwarka

Concentration of proteins in the whey stream

Abstrakt

Zastosowano metodę separacji pianowej do odzyskiwania białka z serwatki. Wykazano silny wpływ prędkości powietrza w kolumnie, początkowego stężenia białka w serwatce i pH roztworu na przebieg i skuteczność flotacji. Współczynnik wzbogacenia maleje ze wzrostem prędkości przepływu powietrza oraz ze wzrostem początkowego stężenia białka serwatkowego. Najwyższą wartość współczynnika wzbogacenia uzyskano dla pH naturalnej serwatki.

Cytuj jako

Pełna treść

pełna treść publikacji nie jest dostępna w portalu

Słowa kluczowe

Informacje szczegółowe

Kategoria:
Aktywność konferencyjna
Typ:
publikacja w wydawnictwie zbiorowym recenzowanym (także w materiałach konferencyjnych)
Tytuł wydania:
SSCHE 2008 ; 35th International Conference of Slovak Society of Chemical Engeneering [Dokument elekroniczny], proceedings, Tatranske Matliare, Slovakia, May 26-30, 2008 strony 0 - 4
Język:
angielski
Rok wydania:
2008
Opis bibliograficzny:
Kawalec-Pietrenko B., Hołowacz I.: Concentration of proteins in the whey stream// SSCHE 2008 ; 35th International Conference of Slovak Society of Chemical Engeneering [Dokument elekroniczny], proceedings, Tatranske Matliare, Slovakia, May 26-30, 2008/ ed. ed.: J. Markos. Bratislava: Publ. House of Slovak University of Technology, 2008, s.0-4
Weryfikacja:
Politechnika Gdańska

wyświetlono 103 razy

Publikacje, które mogą cię zainteresować

Meta Tagi