Determination of some off-flavors for vodka quality assessment - Publikacja - MOST Wiedzy

Wyszukiwarka

Determination of some off-flavors for vodka quality assessment

Abstrakt

W pracy zostały przedstawione wyniki analizy wybranych związków karbonylowych w wódkach czystych z wykorzystaniem procedury HS-SPME/GC-ECD poprzedzonej derywatyzacją aldehydów za pomocą odczynnika PFBHA. Przeprowadzone badania wykazały, że obecność 2,3-pentanodionu i 2-butenalu skutkuje pogorszeniem jakości analizowanych wódek.

Cytuj jako

Pełna treść

pełna treść publikacji nie jest dostępna w portalu

Słowa kluczowe

Informacje szczegółowe

Kategoria:
Aktywność konferencyjna
Typ:
publikacja w wydawnictwie zbiorowym recenzowanym (także w materiałach konferencyjnych)
Tytuł wydania:
14th International Symposium of Students and Young Mechanical Engineers :''Advances in Chemical and Mechanical Engineering''.- Vol. 1/2, Gdansk, 5th-7th May 2011
Język:
angielski
Rok wydania:
2011
Opis bibliograficzny:
Biernacka P., Chmiel T., Dymerski T.: Determination of some off-flavors for vodka quality assessment// 14th International Symposium of Students and Young Mechanical Engineers :''Advances in Chemical and Mechanical Engineering''.- Vol. 1/2, Gdansk, 5th-7th May 2011/ ed. ed. C. Fijało. - Faculty Mechanical Engineering, Chemical Faculty Gdansk University of Technology. Gdańsk: , 2011,
Weryfikacja:
Politechnika Gdańska

wyświetlono 108 razy

Publikacje, które mogą cię zainteresować

Meta Tagi