Evaluation of inhibition of cancer cell proliferation in vitro with different berries and correlation with their antioxidant level by advanced analytical methods - Publikacja - MOST Wiedzy

Wyszukiwarka

Evaluation of inhibition of cancer cell proliferation in vitro with different berries and correlation with their antioxidant level by advanced analytical methods

Abstrakt

W pracy opisano wyniki badań:- właściwości przeciwutleniających ekstraktów rozpuszczalnikowych (DMSO) uzyskanych z różnych gatunków owoców jagodowych- zdolność do infibizacji proliferacji komórek rakowych.W badaniach wykorzystano testy (DPPH) oraz zaawansowane techniki analityczne (spektroskopia FTIR oraz fluoroscencja 3D)Wyniki badań wskazują, że spożywanie owoców jagodowych może zredukować zagrożenie procesu proliferacji komórek rakowych

Cytuj jako

Pełna treść

pełna treść publikacji nie jest dostępna w portalu

Słowa kluczowe

Informacje szczegółowe

Kategoria:
Publikacja w czasopiśmie
Typ:
artykuł w czasopiśmie wyróżnionym w JCR
Opublikowano w:
JOURNAL OF PHARMACEUTICAL AND BIOMEDICAL ANALYSIS nr 62, strony 68 - 78,
ISSN: 0731-7085
Język:
angielski
Rok wydania:
2012
Opis bibliograficzny:
Flis S., Jastrzebski Z., Namieśnik J., Arancibia-Avila P., Toledo F., Leontowicz H., Leontowicz M., Suhaj M., Trakhtenberg S., Gorinstein S.: Evaluation of inhibition of cancer cell proliferation in vitro with different berries and correlation with their antioxidant level by advanced analytical methods// JOURNAL OF PHARMACEUTICAL AND BIOMEDICAL ANALYSIS. -Vol. 62, (2012), s.68-78
Weryfikacja:
Politechnika Gdańska

wyświetlono 127 razy

Publikacje, które mogą cię zainteresować

Meta Tagi