Evaluation of inhibition of cancer cell proliferation in vitro with different berries and correlation with their antioxidant level by advanced analytical methods
Abstrakt
W pracy opisano wyniki badań:- właściwości przeciwutleniających ekstraktów rozpuszczalnikowych (DMSO) uzyskanych z różnych gatunków owoców jagodowych- zdolność do infibizacji proliferacji komórek rakowych.W badaniach wykorzystano testy (DPPH) oraz zaawansowane techniki analityczne (spektroskopia FTIR oraz fluoroscencja 3D)Wyniki badań wskazują, że spożywanie owoców jagodowych może zredukować zagrożenie procesu proliferacji komórek rakowych
Autorzy (10)
Cytuj jako
Pełna treść
pełna treść publikacji nie jest dostępna w portalu
Słowa kluczowe
Informacje szczegółowe
- Kategoria:
- Publikacja w czasopiśmie
- Typ:
- artykuł w czasopiśmie wyróżnionym w JCR
- Opublikowano w:
-
JOURNAL OF PHARMACEUTICAL AND BIOMEDICAL ANALYSIS
nr 62,
strony 68 - 78,
ISSN: 0731-7085 - Język:
- angielski
- Rok wydania:
- 2012
- Opis bibliograficzny:
- Flis S., Jastrzebski Z., Namieśnik J., Arancibia-Avila P., Toledo F., Leontowicz H., Leontowicz M., Suhaj M., Trakhtenberg S., Gorinstein S.: Evaluation of inhibition of cancer cell proliferation in vitro with different berries and correlation with their antioxidant level by advanced analytical methods// JOURNAL OF PHARMACEUTICAL AND BIOMEDICAL ANALYSIS. -Vol. 62, (2012), s.68-78
- Weryfikacja:
- Politechnika Gdańska
wyświetlono 127 razy
Publikacje, które mogą cię zainteresować
Comparative characterisation of durian, mango and avocado
- S. Poovarodom,
- R. Haruenkit,
- S. Vearasilip
- + 7 autorów
2010
Some analytical assays for the determination of bioactivity of exotic fruits
- S. Gorinstein,
- R. Haruenkit,
- S. Poovarodom
- + 7 autorów
2010