Abstrakt
W rozdziale omówiono zagadnienia dotyczące procesów fermentacyjnych zachodzących podczas produkcji serów. Omówiono poszczególne etapy procesu wytwarzania serów dojrzewających oraz sposobów kontroli ich jakości.
Autorzy (2)
Cytuj jako
Pełna treść
pełna treść publikacji nie jest dostępna w portalu
Słowa kluczowe
Informacje szczegółowe
- Kategoria:
- Publikacja monograficzna
- Typ:
- rozdział, artykuł w książce - dziele zbiorowym /podręczniku o zasięgu krajowym
- Tytuł wydania:
- Ćwiczenia laboratoryjne z technologii fermentacyjnych przemysłu spożywczego strony 39 - 47
- Język:
- polski
- Rok wydania:
- 2011
- Opis bibliograficzny:
- Tylingo R., Malinowska-Pańczyk E.: Fermentacja w produkcji serów// Ćwiczenia laboratoryjne z technologii fermentacyjnych przemysłu spożywczego/ Gdańsk: Wydawnictwo Politechniki Gdańskiej, 2011, s.39-47
- Weryfikacja:
- Politechnika Gdańska
wyświetlono 160 razy