Fermentacja w produkcji serów - Publikacja - MOST Wiedzy

Wyszukiwarka

Fermentacja w produkcji serów

Abstrakt

W rozdziale omówiono zagadnienia dotyczące procesów fermentacyjnych zachodzących podczas produkcji serów. Omówiono poszczególne etapy procesu wytwarzania serów dojrzewających oraz sposobów kontroli ich jakości.

Cytuj jako

Pełna treść

pełna treść publikacji nie jest dostępna w portalu

Słowa kluczowe

Informacje szczegółowe

Kategoria:
Publikacja monograficzna
Typ:
rozdział, artykuł w książce - dziele zbiorowym /podręczniku o zasięgu krajowym
Tytuł wydania:
Ćwiczenia laboratoryjne z technologii fermentacyjnych przemysłu spożywczego strony 39 - 47
Język:
polski
Rok wydania:
2011
Opis bibliograficzny:
Tylingo R., Malinowska-Pańczyk E.: Fermentacja w produkcji serów// Ćwiczenia laboratoryjne z technologii fermentacyjnych przemysłu spożywczego/ Gdańsk: Wydawnictwo Politechniki Gdańskiej, 2011, s.39-47
Weryfikacja:
Politechnika Gdańska

wyświetlono 114 razy

Publikacje, które mogą cię zainteresować

Meta Tagi