Abstrakt
W rozdziale opisano rodzaje i zalety mlecznych produktów fermentowanych, ich zdrowotność i sposoby otrzymywania. Omówiono znaczenie i skład kultur starterowych stosowanych w przemyśle mleczarskim. Omówiono procesy fermentacyjne w produkcji serów.
Autor (1)
Cytuj jako
Pełna treść
pełna treść publikacji nie jest dostępna w portalu
Słowa kluczowe
Informacje szczegółowe
- Kategoria:
- Publikacja monograficzna
- Typ:
- rozdział, artykuł w książce - dziele zbiorowym /podręczniku o zasięgu krajowym
- Tytuł wydania:
- Wybrane procesy biotechnologiczne w produkcji żywności i używek strony 64 - 72
- Język:
- polski
- Rok wydania:
- 2012
- Opis bibliograficzny:
- Malinowska-Pańczyk E.: Fermentacyjny wyrób mleka// Wybrane procesy biotechnologiczne w produkcji żywności i używek/ Gdańsk: Wydaw. PG, 2012, s.64-72
- Weryfikacja:
- Politechnika Gdańska
wyświetlono 120 razy