Volatile composition of raw spirits of different botanical origin - Publikacja - MOST Wiedzy

Wyszukiwarka

Volatile composition of raw spirits of different botanical origin

Abstrakt

The paper presents the results of determination of the volatile composition of raw spirits, on the basis of trace compound isolation from their volatile fraction, and the comparison of the obtained volatile profiles of agricultural distillates of different botanical origins (maize, wheat, triticale, rye).

Cytowania

  • 2 8

    CrossRef

  • 0

    Web of Science

  • 3 0

    Scopus

Cytuj jako

Pełna treść

pobierz publikację
pobrano 42 razy
Wersja publikacji
Accepted albo Published Version
DOI:
Cyfrowy identyfikator dokumentu elektronicznego (otwiera się w nowej karcie) 10.1002/jib.55
Licencja
Copyright (2013 The Institute of Brewing & Distilling)

Słowa kluczowe

Informacje szczegółowe

Kategoria:
Publikacja w czasopiśmie
Typ:
artykuł w czasopiśmie wyróżnionym w JCR
Opublikowano w:
JOURNAL OF THE INSTITUTE OF BREWING nr 118, wydanie 4, strony 393 - 400,
ISSN: 0046-9750
Język:
angielski
Rok wydania:
2013
Opis bibliograficzny:
Biernacka P., Wardencki W.: Volatile composition of raw spirits of different botanical origin// JOURNAL OF THE INSTITUTE OF BREWING. -Vol. 118, iss. 4 (2013), s.393-400
DOI:
Cyfrowy identyfikator dokumentu elektronicznego (otwiera się w nowej karcie) 10.1002/jib.55
Weryfikacja:
Politechnika Gdańska

wyświetlono 155 razy

Publikacje, które mogą cię zainteresować

Meta Tagi