Abstrakt
The paper presents the results of determination of the volatile composition of raw spirits, on the basis of trace compound isolation from their volatile fraction, and the comparison of the obtained volatile profiles of agricultural distillates of different botanical origins (maize, wheat, triticale, rye).
Cytowania
-
2 8
CrossRef
-
0
Web of Science
-
3 0
Scopus
Autorzy (2)
Cytuj jako
Pełna treść
pobierz publikację
pobrano 42 razy
- Wersja publikacji
- Accepted albo Published Version
- DOI:
- Cyfrowy identyfikator dokumentu elektronicznego (otwiera się w nowej karcie) 10.1002/jib.55
- Licencja
- Copyright (2013 The Institute of Brewing & Distilling)
Słowa kluczowe
Informacje szczegółowe
- Kategoria:
- Publikacja w czasopiśmie
- Typ:
- artykuł w czasopiśmie wyróżnionym w JCR
- Opublikowano w:
-
JOURNAL OF THE INSTITUTE OF BREWING
nr 118,
wydanie 4,
strony 393 - 400,
ISSN: 0046-9750 - Język:
- angielski
- Rok wydania:
- 2013
- Opis bibliograficzny:
- Biernacka P., Wardencki W.: Volatile composition of raw spirits of different botanical origin// JOURNAL OF THE INSTITUTE OF BREWING. -Vol. 118, iss. 4 (2013), s.393-400
- DOI:
- Cyfrowy identyfikator dokumentu elektronicznego (otwiera się w nowej karcie) 10.1002/jib.55
- Weryfikacja:
- Politechnika Gdańska
wyświetlono 155 razy