Woda jako składnik żywności - Publikacja - MOST Wiedzy

Wyszukiwarka

Woda jako składnik żywności

Abstrakt

W rozdziale opisane są: podstawowe właściwości fizykochemiczne wynikająceze struktury cząsteczki wody; właściwości wody jako rozpuszczalnika; wpływzawartości wody na właściwości żywności; charakterystyka wody pitnej i ście-ków z przetwórstwa spożywczego.

Autor (1)

Cytuj jako

Pełna treść

pełna treść publikacji nie jest dostępna w portalu

Słowa kluczowe

Informacje szczegółowe

Kategoria:
Publikacja monograficzna
Typ:
rozdział w książce - monografii autorskiej /podręczniku o zasięgu krajowym
Tytuł wydania:
W: Chemia żywności. Skład, przemiany i właściwości żywności strony 55 - 87
Język:
polski
Rok wydania:
2002
Weryfikacja:
Politechnika Gdańska

wyświetlono 463 razy

Publikacje, które mogą cię zainteresować

Meta Tagi