Wpływ cech opakowania żywności na robotyzację procesów logistycznych. - Publikacja - MOST Wiedzy

Wyszukiwarka

Wpływ cech opakowania żywności na robotyzację procesów logistycznych.

Abstrakt

Opisano wybrane zagadnienia dotyczące wpływu cech opakowań żywności na robotyzację procesów logistycznych. Uwzględniono kryteria wyboru opakowań jednostkowych stosowanych w przemyśle żywnościowym oraz ich udział w budowie systemu dystrybucji żywności z wykorzystaniem różnych systemów zrobotyzowanych w przeładunku, transporcie i magazynowaniu (ptm). Stwierdzono zależność między opakowaniem, jego tworzywem, kształtem i pojemnością, a modułem, typem palety, sposobem jej załadowania oraz stopniem wykorzystania powierzchni transportowej i wieloma wskaźnikami ekonomicznymi w procesach ptm.

Autor (1)

Cytuj jako

Pełna treść

pełna treść publikacji nie jest dostępna w portalu

Słowa kluczowe

Informacje szczegółowe

Kategoria:
Publikacja w czasopiśmie
Typ:
artykuły w czasopismach recenzowanych i innych wydawnictwach ciągłych
Opublikowano w:
INTERNATIONAL JOURNAL OF SYSTEMS SCIENCE nr 8, wydanie 1, strony 202 - 211,
ISSN: 0020-7721
Język:
polski
Rok wydania:
2003
Opis bibliograficzny:
Matuszek T.: Wpływ cech opakowania żywności na robotyzację procesów logistycznych.// INTERNATIONAL JOURNAL OF SYSTEMS SCIENCE. -Vol. 8., iss. 1 (2003), s.202-211
Weryfikacja:
Politechnika Gdańska

wyświetlono 80 razy

Publikacje, które mogą cię zainteresować

Meta Tagi