Abstrakt
Opisano wybrane zagadnienia dotyczące wpływu cech opakowań żywności na robotyzację procesów logistycznych. Uwzględniono kryteria wyboru opakowań jednostkowych stosowanych w przemyśle żywnościowym oraz ich udział w budowie systemu dystrybucji żywności z wykorzystaniem różnych systemów zrobotyzowanych w przeładunku, transporcie i magazynowaniu (ptm). Stwierdzono zależność między opakowaniem, jego tworzywem, kształtem i pojemnością, a modułem, typem palety, sposobem jej załadowania oraz stopniem wykorzystania powierzchni transportowej i wieloma wskaźnikami ekonomicznymi w procesach ptm.
Autor (1)
Cytuj jako
Pełna treść
pełna treść publikacji nie jest dostępna w portalu
Słowa kluczowe
Informacje szczegółowe
- Kategoria:
- Publikacja w czasopiśmie
- Typ:
- artykuły w czasopismach recenzowanych i innych wydawnictwach ciągłych
- Opublikowano w:
-
INTERNATIONAL JOURNAL OF SYSTEMS SCIENCE
nr 8,
wydanie 1,
strony 202 - 211,
ISSN: 0020-7721 - Język:
- polski
- Rok wydania:
- 2003
- Opis bibliograficzny:
- Matuszek T.: Wpływ cech opakowania żywności na robotyzację procesów logistycznych.// INTERNATIONAL JOURNAL OF SYSTEMS SCIENCE. -Vol. 8., iss. 1 (2003), s.202-211
- Weryfikacja:
- Politechnika Gdańska
wyświetlono 80 razy