Abstrakt
Rozdział opisuje klasyfikację i potencjatory smaków, a także wpływ obróbki surowców na właściwości sensoryczne produktów spożywczych.
Autor (1)
Cytuj jako
Pełna treść
pełna treść publikacji nie jest dostępna w portalu
Słowa kluczowe
Informacje szczegółowe
- Kategoria:
- Publikacja monograficzna
- Typ:
- rozdział, artykuł w książce - dziele zbiorowym /podręczniku o zasięgu krajowym
- Tytuł wydania:
- W : Chemia żywności. Główne składniki żywności. - Tom . 1 strony 361 - 373
- Język:
- polski
- Rok wydania:
- 2015
- Opis bibliograficzny:
- Tylingo R.: Związki wpływające na smak żywności// W : Chemia żywności. Główne składniki żywności. - Tom . 1/ ed. Zdzisław E. SIkorski, Hanna Staroszczyk Warszawa: WNT, 2015, s.361-373
- Weryfikacja:
- Politechnika Gdańska
wyświetlono 89 razy