Związki wpływające na smak żywności - Publikacja - MOST Wiedzy

Wyszukiwarka

Związki wpływające na smak żywności

Abstrakt

Rozdział opisuje klasyfikację i potencjatory smaków, a także wpływ obróbki surowców na właściwości sensoryczne produktów spożywczych.

Cytuj jako

Pełna treść

pełna treść publikacji nie jest dostępna w portalu

Słowa kluczowe

Informacje szczegółowe

Kategoria:
Publikacja monograficzna
Typ:
rozdział, artykuł w książce - dziele zbiorowym /podręczniku o zasięgu krajowym
Tytuł wydania:
W : Chemia żywności. Główne składniki żywności. - Tom . 1 strony 361 - 373
Język:
polski
Rok wydania:
2015
Opis bibliograficzny:
Tylingo R.: Związki wpływające na smak żywności// W : Chemia żywności. Główne składniki żywności. - Tom . 1/ ed. Zdzisław E. SIkorski, Hanna Staroszczyk Warszawa: WNT, 2015, s.361-373
Weryfikacja:
Politechnika Gdańska

wyświetlono 89 razy

Publikacje, które mogą cię zainteresować

Meta Tagi