Czym z perspektywy nauki jest olej palmowy? Dlaczego jest najpopularniejszym tłuszczem roślinnym w przemyśle spożywczym? Czy możemy ograniczyć negatywny wpływ produkcji tego surowca na środowisko naturalne?
Zapraszamy na 7. spotkanie z cyklu #CiekawiNauki, które odbędzie się 28 lutego 2020 r. (piątek) o godz. 18.00 w Auli Audytorium Novum.
Prelegenci: dr inż. Agata Sommer i mgr inż. Karol Parchem (Katedra Chemii, Technologii i Biotechnologii Żywności – Wydział Chemiczny Politechniki Gdańskiej), Agata Studzińska i Grzegorz Muszyński (Olenex w imieniu European Palm Oil Alliance) oraz prof. Krzysztof Krygier i Marta Grzybowska (Polska Koalicja ds. Zrównoważonego Oleju Palmowego).
Rozmowę poprowadzi Maciej Dzwonnik, rzecznik prasowy PG.
Wstęp wolny, liczba miejsc ograniczona. Rejestracja: www.bilety.pg.edu.pl
Informacje szczegółowe
- Data rozpoczęcia:
- 28-02-2020 18:00
- Data zakończenia:
- 28-02-2020 20:00
- Kategoria:
- Politechnika Otwarta
- Strona domowa:
- https://pg.edu.pl/otwarta/ otwiera się w nowej karcie
- Weryfikacja:
- Politechnika Gdańska
wyświetlono 48 razy