Antioxidant potential of bee products - Open Research Data - MOST Wiedzy

Wyszukiwarka

Antioxidant potential of bee products

Opis

Bee products have been used for centuries to treat diseases, due to their health-promoting properties resulting from the presence of bioactive substances, especially antioxidants. The antioxidant properties of bee products can contribute to the neutralization of free radicals that are harmful to the human body. Free radicals, being reactive particles, lead to oxidative stress, which results in cell damage and contributes to many diseases, including cancer and cardiovascular diseases.

This dataset contains research data on the antioxidant activity of bee products, i.e. bee pollen, propolis and bee bread, determined using colorimetric tests: Ferric Reducing Antioxidant Power (FRAP) and DPPH Radical Scavenging Assay. In addition, the total content of polyphenols and flavonoids in the tested samples of bee products was determined.

Plik z danymi badawczymi

Aktywnosc_przeciwutleniajaca.zip
142.0 kB, S3 ETag a5b60ef915604c553b4373231cf60df2-1, pobrań: 0
Hash pliku liczony jest ze wzoru
hexmd5(md5(part1)+md5(part2)+...)-{parts_count} gdzie pojedyncza część pliku jest wielkości 512 MB

Przykładowy skrypt do wyliczenia:
https://github.com/antespi/s3md5
pobierz plik Aktywnosc_przeciwutleniajaca.zip

Informacje szczegółowe o pliku

Licencja:
Creative Commons: by 4.0 otwiera się w nowej karcie
CC BY
Uznanie autorstwa

Informacje szczegółowe

Rok publikacji:
2025
Data zatwierdzenia:
2025-05-14
Język danych badawczych:
polski
DOI:
Identyfikator DOI 10.34808/tpgq-je76 otwiera się w nowej karcie
Weryfikacja:
Politechnika Gdańska

Słowa kluczowe

Cytuj jako

Autorzy

wyświetlono 0 razy