Opis
HS-GC-TOFMS data of volatile organic compounds formed during the wort boil process of jopenbier (piwo jopejskie) production. The 27 samples were taken during an approximate 19-hour wort processing (including approx. 10 h 15 minutes of wort boiling). Names are organised as data and the hour of sampling.
Method in short: HS-SPME (DVB/CAR/PDMS; 2 cm, 50/30 μm), Agilent 7890A, Equity 1 (30 m × 0.25 mm × 0.25 μm), LECO Pegasus 4D TOFMS
File format: .CDF
Plik z danymi badawczymi
Jopenbier-GC-MS.zip
571.3 MB,
S3 ETag
f9fffe3cb4de5cd859476935163e266e-2,
pobrań: 0
Hash pliku liczony jest ze wzoru
Przykładowy skrypt do wyliczenia:
https://github.com/antespi/s3md5
hexmd5(md5(part1)+md5(part2)+...)-{parts_count}
gdzie pojedyncza część pliku jest wielkości 512 MBPrzykładowy skrypt do wyliczenia:
https://github.com/antespi/s3md5
Informacje szczegółowe o pliku
- Licencja:
-
otwiera się w nowej karcie
CC 0Przekazanie do Domeny Publicznej - Dane surowe:
- Dane zawarte w datasecie nie zostały w żaden sposób przetworzone.
Informacje szczegółowe
- Rok publikacji:
- 2025
- Data zatwierdzenia:
- 2025-06-09
- Język danych badawczych:
- angielski
- DOI:
- Identyfikator DOI 10.34808/v3dr-0f79 otwiera się w nowej karcie
- Weryfikacja:
- Politechnika Gdańska
Słowa kluczowe
Cytuj jako
Autorzy
wyświetlono 2 razy