Volatile organic compounds from wort processing - jopenbier production - Open Research Data - MOST Wiedzy

Wyszukiwarka

Volatile organic compounds from wort processing - jopenbier production

Opis

HS-GC-TOFMS data of volatile organic compounds formed during the wort boil process of jopenbier (piwo jopejskie) production.  The 27 samples were taken during an approximate 19-hour wort processing (including approx. 10 h 15 minutes of wort boiling). Names are organised as data and the hour of sampling.  

Method in short: HS-SPME (DVB/CAR/PDMS; 2 cm, 50/30 μm), Agilent 7890A, Equity 1 (30 m × 0.25 mm × 0.25 μm), LECO Pegasus 4D TOFMS 

File format: .CDF

 

Plik z danymi badawczymi

Jopenbier-GC-MS.zip
571.3 MB, S3 ETag f9fffe3cb4de5cd859476935163e266e-2, pobrań: 0
Hash pliku liczony jest ze wzoru
hexmd5(md5(part1)+md5(part2)+...)-{parts_count} gdzie pojedyncza część pliku jest wielkości 512 MB

Przykładowy skrypt do wyliczenia:
https://github.com/antespi/s3md5
pobierz plik Jopenbier-GC-MS.zip

Informacje szczegółowe o pliku

Licencja:
Creative Commons: 0 1.0 otwiera się w nowej karcie
CC 0
Przekazanie do Domeny Publicznej
Dane surowe:
Dane zawarte w datasecie nie zostały w żaden sposób przetworzone.

Informacje szczegółowe

Rok publikacji:
2025
Data zatwierdzenia:
2025-06-09
Język danych badawczych:
angielski
DOI:
Identyfikator DOI 10.34808/v3dr-0f79 otwiera się w nowej karcie
Weryfikacja:
Politechnika Gdańska

Słowa kluczowe

Cytuj jako

wyświetlono 2 razy