Abstrakt
Prowadzono separację pianową roztworów białek serwatkowych. Na podstawie uzyskanych wyników dobrano warunki prowadzenia procesu, dla których stopień wyflotowania i współczynnik wzbogacenia były najwyższe. Zbadano wpływ weglanu sodu, laurylosulfonianu sodu i karboksymetylocelulozy na przebieg separacji.
Autorzy (5)
Cytuj jako
Pełna treść
pobierz publikację
pobrano 12 razy
- Wersja publikacji
- Accepted albo Published Version
- Licencja
- otwiera się w nowej karcie
Słowa kluczowe
Informacje szczegółowe
- Kategoria:
- Publikacja w czasopiśmie
- Typ:
- artykuły w czasopismach recenzowanych i innych wydawnictwach ciągłych
- Opublikowano w:
-
Inżynieria i Aparatura Chemiczna
nr R. 48,
strony 100 - 101,
ISSN: 0368-0827 - Język:
- polski
- Rok wydania:
- 2009
- Opis bibliograficzny:
- Kawalec-Pietrenko B., Hołowacz I., Kucharska K., Zander L., Warechowski J.: Addytywy a efektywność separacji pianowej białek serwatkowych// Inżynieria i Aparatura Chemiczna. -Vol. R. 48., nr. nr 6 (2009), s.100-101
- Weryfikacja:
- Politechnika Gdańska
wyświetlono 164 razy