Rola polisacharydów w separacji pianowej białek serwatkowych - Publikacja - MOST Wiedzy

Wyszukiwarka

Rola polisacharydów w separacji pianowej białek serwatkowych

Abstrakt

W pracy zaproponowano zastosowanie polisacharydów: gumy ksantanowej, gumy arabskiej i gumy karaya, jako addytywów w separacji pianowej białek serwatkowych. Badania wykazały, że efektywność separacji pianowej z wymienionymi polisacharydami zmierzona za pomocą stopnia wyflotowania i współczynnika wzbogacenia, wzrasta w stosunku do roztworów czystych białek serwatkowych.

Cytuj jako

Słowa kluczowe

Informacje szczegółowe

Kategoria:
Publikacja w czasopiśmie
Typ:
artykuły w czasopismach recenzowanych i innych wydawnictwach ciągłych
Opublikowano w:
Inżynieria i Aparatura Chemiczna strony 340 - 341,
ISSN: 0368-0827
Język:
polski
Rok wydania:
2012
Opis bibliograficzny:
Kawalec-Pietrenko B., Kucharska K., Hołowacz I.: Rola polisacharydów w separacji pianowej białek serwatkowych// Inżynieria i Aparatura Chemiczna. -., nr. nr 6 (2012), s.340-341
Weryfikacja:
Politechnika Gdańska

wyświetlono 108 razy

Publikacje, które mogą cię zainteresować

Meta Tagi