Rola polisacharydów w separacji pianowej białek serwatkowych - Publication - Bridge of Knowledge

Search

Rola polisacharydów w separacji pianowej białek serwatkowych

Abstract

W pracy zaproponowano zastosowanie polisacharydów: gumy ksantanowej, gumy arabskiej i gumy karaya, jako addytywów w separacji pianowej białek serwatkowych. Badania wykazały, że efektywność separacji pianowej z wymienionymi polisacharydami zmierzona za pomocą stopnia wyflotowania i współczynnika wzbogacenia, wzrasta w stosunku do roztworów czystych białek serwatkowych.

Cite as

Full text

download paper
downloaded 21 times
Publication version
Accepted or Published Version
License
Creative Commons: CC-BY open in new tab

Keywords

Details

Category:
Articles
Type:
artykuły w czasopismach recenzowanych i innych wydawnictwach ciągłych
Published in:
Inżynieria i Aparatura Chemiczna pages 340 - 341,
ISSN: 0368-0827
Language:
Polish
Publication year:
2012
Bibliographic description:
Kawalec-Pietrenko B., Kucharska K., Hołowacz I.: Rola polisacharydów w separacji pianowej białek serwatkowych// Inżynieria i Aparatura Chemiczna. -., nr. nr 6 (2012), s.340-341
Verified by:
Gdańsk University of Technology

seen 108 times

Recommended for you

Meta Tags