Czy należy bać się E? - Publikacja - MOST Wiedzy

Wyszukiwarka

Czy należy bać się E?

Abstrakt

W ciągu ostatnich lat nastąpił gwałtowny rozwój rynku żywnościowego. Producenci chcąc utrzymać się na rynku dopasowują się do nowych wymagań i rosnących potrzeb konsumenta. Duża konkurencja w branży żywnościowej zmusza wytwórców do ciągłego obniżania kosztów produkcji przy jednoczesnym zachowaniu atrakcyjności wyrobu. Obecnie można kupić niemal wszystko: kilka rodzajów chleba, masła, serów, wędlin i... czego tylko dusza zapragnie. Przebieramy w produktach zwracając uwagę na opakowanie, cenę, markę, ale elementem decydującym jest wygląd oraz woń produktu .W poniższym artykule została zestawiona charakterystyka szerokiej gamy barwników popularnie występujących w produktach spożywczych.

Cytuj jako

Pełna treść

pełna treść publikacji nie jest dostępna w portalu

Słowa kluczowe

Informacje szczegółowe

Kategoria:
Publikacja w czasopiśmie
Typ:
artykuły w czasopismach recenzowanych i innych wydawnictwach ciągłych
Opublikowano w:
CHEMIK nauka-technika-rynek strony 2 - 3,
ISSN: 0009-2886
Język:
polski
Rok wydania:
2013
Opis bibliograficzny:
Kamińska B., Łukasik N.: Czy należy bać się E?// CHEMIK nauka-technika-rynek. -., nr. 3 (2013), s.2-3
Weryfikacja:
Politechnika Gdańska

wyświetlono 116 razy

Publikacje, które mogą cię zainteresować

Meta Tagi