Czy należy bać się E? - Publication - Bridge of Knowledge

Search

Czy należy bać się E?

Abstract

W ciągu ostatnich lat nastąpił gwałtowny rozwój rynku żywnościowego. Producenci chcąc utrzymać się na rynku dopasowują się do nowych wymagań i rosnących potrzeb konsumenta. Duża konkurencja w branży żywnościowej zmusza wytwórców do ciągłego obniżania kosztów produkcji przy jednoczesnym zachowaniu atrakcyjności wyrobu. Obecnie można kupić niemal wszystko: kilka rodzajów chleba, masła, serów, wędlin i... czego tylko dusza zapragnie. Przebieramy w produktach zwracając uwagę na opakowanie, cenę, markę, ale elementem decydującym jest wygląd oraz woń produktu .W poniższym artykule została zestawiona charakterystyka szerokiej gamy barwników popularnie występujących w produktach spożywczych.

Cite as

Full text

full text is not available in portal

Keywords

Details

Category:
Articles
Type:
artykuły w czasopismach recenzowanych i innych wydawnictwach ciągłych
Published in:
CHEMIK nauka-technika-rynek pages 2 - 3,
ISSN: 0009-2886
Language:
Polish
Publication year:
2013
Bibliographic description:
Kamińska B., Łukasik N.: Czy należy bać się E?// CHEMIK nauka-technika-rynek. -., nr. 3 (2013), s.2-3
Verified by:
Gdańsk University of Technology

seen 99 times

Recommended for you

Meta Tags