Abstrakt
Nowadays, food is not only used to satisfy hunger and is a source of nutrients, but is also considered a factor that directly affects human health. Consumers are looking for high-quality products that contain bioactive ingredients that affect the proper functioning of the body and good mood. Functional foods, which must exhibit health benefits when consumed as part of a balanced diet, are becoming increasingly popular among health-conscious individuals. Probiotics and prebiotics may be functional components of such foods.
Cytowania
-
1
CrossRef
-
0
Web of Science
-
0
Scopus
Autor (1)
Cytuj jako
Pełna treść
pełna treść publikacji nie jest dostępna w portalu
Słowa kluczowe
Informacje szczegółowe
- Kategoria:
- Publikacja monograficzna
- Typ:
- rozdział, artykuł w książce - dziele zbiorowym /podręczniku w języku o zasięgu międzynarodowym
- Język:
- angielski
- Rok wydania:
- 2023
- Opis bibliograficzny:
- Malinowska-Pańczyk E.: Prebiotics and probiotics in food// Chemical and Functional Properties of Food Components/ : , , s.433-455
- DOI:
- Cyfrowy identyfikator dokumentu elektronicznego (otwiera się w nowej karcie) 10.1201/9781003265955
- Źródła finansowania:
-
- Publikacja bezkosztowa
- Weryfikacja:
- Politechnika Gdańska
wyświetlono 62 razy
Publikacje, które mogą cię zainteresować
The Many Faces of Enterococcus spp.—Commensal, Probiotic and Opportunistic Pathogen
- B. Krawczyk,
- P. Wityk,
- M. Gałęcka
- + 1 autorów
2021
An overview of fermentation in the food industry - looking back from a new perspective
- S. A. Siddiqui,
- Z. Erol,
- J. Rugji
- + 8 autorów
2023