Activity and primary characterization of enzyme from Thermus ruber cells catalyzing conversion of maltose into trehalose - Publication - Bridge of Knowledge

Search

Activity and primary characterization of enzyme from Thermus ruber cells catalyzing conversion of maltose into trehalose

Abstract

Termofilna bakteria Thermus ruber wytwarza syntazę trehalozy użyteczną do jednoetapowego przekształcania maltozy w trehalozę. Enzym ten wykazuje największą aktywność w temperaturze 65 C przy pH 6,5. Największą wydajność wytwarzania enzymu osiągano podczas hodowli drobnoustroju w temp. 55 stC w podłożu zawierającym 0,5% peptonu,0,1% ekstraktu drożdżowego oraz 0,% maltozy lub skrobi.

Citations

  • 0

    CrossRef

  • 0

    Web of Science

  • 1

    Scopus

Cite as

Full text

download paper
downloaded 40 times
Publication version
Accepted or Published Version
License
Copyright (2009 Wiley Periodicals, Inc.)

Keywords

Details

Category:
Articles
Type:
artykuł w czasopiśmie wyróżnionym w JCR
Published in:
JOURNAL OF FOOD BIOCHEMISTRY no. 33, pages 122 - 133,
ISSN: 0145-8884
Language:
English
Publication year:
2009
Bibliographic description:
Sinkiewicz I., Synowiecki J.: Activity and primary characterization of enzyme from Thermus ruber cells catalyzing conversion of maltose into trehalose// JOURNAL OF FOOD BIOCHEMISTRY. -Vol. 33, (2009), s.122-133
DOI:
Digital Object Identifier (open in new tab) 10.1111/j.1745-4514.2008.00208.x
Verified by:
Gdańsk University of Technology

seen 137 times

Recommended for you

Meta Tags