Abstract
W pracy przedstawiono metody przetwarzania pierza obejmujące procesy hydrolizy enzymatycznej. Uciążliwy produkt uboczny przemysłu drobiarskiego może być zastosowany do produkcji biokompozytów, biomateriałów, jako nawóz organiczny oraz pasza dla zwierząt.
Authors (3)
Cite as
Full text
full text is not available in portal
Keywords
Details
- Category:
- Conference activity
- Type:
- publikacja w wydawnictwie zbiorowym recenzowanym (także w materiałach konferencyjnych)
- Title of issue:
- VII Ogólnopolskie Studenckie Seminarium Naukowo- Technologiczne : Biomeditech : Badania i Innowacje : zeszyty naukowe, Sopot, 9-13 maja 2011 strony 74 - 80
- Language:
- Polish
- Publication year:
- 2011
- Bibliographic description:
- Panek A., Pietrow O., Synowiecki J.: Biotechnologiczne przetwarzanie keratyny oraz jej wykorzystanie// VII Ogólnopolskie Studenckie Seminarium Naukowo- Technologiczne : Biomeditech : Badania i Innowacje : zeszyty naukowe, Sopot, 9-13 maja 2011/ ed. pod red. M. Czubenko, T. Merty. Politechnika Gdańska. Gdańsk: , 2011, s.74-80
- Verified by:
- Gdańsk University of Technology
seen 137 times
Recommended for you
Modification of the properties of gelatin from skins of Baltic cod (Gadus morhua) with transglutaminase.
- I. Kołodziejska,
- K. Kaczorowski,
- B. Piotrowska
- + 1 authors
2004