Oznaczanie pozostałości pestycydów w próbkach żywności w wykorzystaniem metodyki QuEChERS = QuEChERS approach for the determination of pesticide residues in food matrixes - Publication - Bridge of Knowledge

Search

Oznaczanie pozostałości pestycydów w próbkach żywności w wykorzystaniem metodyki QuEChERS = QuEChERS approach for the determination of pesticide residues in food matrixes

Abstract

Bez wątpienia, wartym uwagi podejściem do problemu oznaczania pestycydów, ze względu na różnorodność tej grupy związków, jest zastosowanie metodyk oznaczania pozostałości (multi-residue methods - MRMs). Niestety, w literaturze naukowej można znaleźć stosunkowo niewiele informacji na temat takiego podejścia do oznaczania pozostałości pestycydów w próbkach żywności. Stąd próba przybliżenia czytelnikom kilku najistotniejszych, zdaniem autorów, metodyk analizy pozostałości mających zastosowanie do oznaczenia pestycydów w próbkach żywności.

Cite as

Full text

download paper
downloaded 554 times
Publication version
Accepted or Published Version
License
Creative Commons: CC-BY-NC-ND open in new tab

Keywords

Details

Category:
Articles
Type:
artykuł w czasopiśmie indeksowanym TR Master Journal List
Published in:
Ecological Chemistry and Engineering S - Chemia i Inżynieria Ekologiczna S no. 16, pages 483 - 495,
ISSN: 1898-6196
Language:
English
Publication year:
2009
Bibliographic description:
Beyer A., Biziuk M.: Oznaczanie pozostałości pestycydów w próbkach żywności w wykorzystaniem metodyki QuEChERS = QuEChERS approach for the determination of pesticide residues in food matrixes// Ecological Chemistry and Engineering S - Chemia i Inżynieria Ekologiczna S. -Vol. 16., iss. S 4 (2009), s.483-495
Verified by:
Gdańsk University of Technology

seen 180 times

Recommended for you

Meta Tags