Przykłady zafałszowań fazy tłuszczowej w wybranych artykułach mleczarskich - Publication - Bridge of Knowledge

Search

Przykłady zafałszowań fazy tłuszczowej w wybranych artykułach mleczarskich

Abstract

Badano fazy tłuszczowe produktów mlecznych takich jak: masło ekstra, sery żółte i mleko w proszku, w celu stwierdzenia obecności tłuszczów obcych. W badanych tłuszczach oznaczono skład kwasów tłuszczowych metodą chromatografii gazowej. Na podstawie kompleksowej analizy głównych kwasów tłuszczowych w niektórych z nich stwierdzono obecność znacznych ilości nie deklarowanych przez producentów olejów roślinnych.

Cite as

Full text

full text is not available in portal

Keywords

Details

Category:
Articles
Type:
artykuły w czasopismach recenzowanych i innych wydawnictwach ciągłych
Published in:
TŁUSZCZE JADALNE no. 41, pages 156 - 160,
ISSN: 0371-9227
Language:
Polish
Publication year:
2006
Bibliographic description:
Tynek M., Pawłowicz R.: Przykłady zafałszowań fazy tłuszczowej w wybranych artykułach mleczarskich // TŁUSZCZE JADALNE. -Vol. 41., nr. nr 1/2 (2006), s.156-160
Verified by:
Gdańsk University of Technology

seen 390 times

Recommended for you

Meta Tags