Przykłady zafałszowań fazy tłuszczowej w wybranych artykułach mleczarskich - Publikacja - MOST Wiedzy

Wyszukiwarka

Przykłady zafałszowań fazy tłuszczowej w wybranych artykułach mleczarskich

Abstrakt

Badano fazy tłuszczowe produktów mlecznych takich jak: masło ekstra, sery żółte i mleko w proszku, w celu stwierdzenia obecności tłuszczów obcych. W badanych tłuszczach oznaczono skład kwasów tłuszczowych metodą chromatografii gazowej. Na podstawie kompleksowej analizy głównych kwasów tłuszczowych w niektórych z nich stwierdzono obecność znacznych ilości nie deklarowanych przez producentów olejów roślinnych.

Cytuj jako

Pełna treść

pełna treść publikacji nie jest dostępna w portalu

Słowa kluczowe

Informacje szczegółowe

Kategoria:
Publikacja w czasopiśmie
Typ:
artykuły w czasopismach recenzowanych i innych wydawnictwach ciągłych
Opublikowano w:
TŁUSZCZE JADALNE nr 41, strony 156 - 160,
ISSN: 0371-9227
Język:
polski
Rok wydania:
2006
Opis bibliograficzny:
Tynek M., Pawłowicz R.: Przykłady zafałszowań fazy tłuszczowej w wybranych artykułach mleczarskich // TŁUSZCZE JADALNE. -Vol. 41., nr. nr 1/2 (2006), s.156-160
Weryfikacja:
Politechnika Gdańska

wyświetlono 360 razy

Publikacje, które mogą cię zainteresować

Meta Tagi