Abstract
Oznaczano zawartość związków bioaktywnych (polifenole, flawonoidy, taniny, antocyjany i kwas askorbinowy) oraz poziom aktywności przeciwutleniającej próbek ekstraktów (wodnych, heksanowych i acetonowych) uzyskanych z różnych gatunków owoców jagodowych. Do pomiaru poziomu aktywności przeciwutleniającej wykorzystano takie testy jak ABTS, DPPH, FRAP i CUPRAC. Zbadano wpływ czasu trwania procesu obróbki termicznej na zawartość bioaktywnych i poziom aktywności przeciwutleniającej.
Authors (8)
Cite as
Full text
full text is not available in portal
Keywords
Details
- Category:
- Articles
- Type:
- artykuł w czasopiśmie wyróżnionym w JCR
- Published in:
-
FOOD CONTROL
no. 26,
pages 587 - 593,
ISSN: 0956-7135 - Language:
- English
- Publication year:
- 2012
- Bibliographic description:
- Arancibia-Avila P., Namieśnik J., Toledo F., Werner E., Martinez-Ayala A., Rocha-Guzman N., Gallegos-Infante J., Gorinstein S.: The influence of different time duration of thermal processing on berries quality// FOOD CONTROL. -Vol. 26, nr. iss. 2 (2012), s.587-593
- Verified by:
- Gdańsk University of Technology
seen 119 times
Recommended for you
Comparative control of the bioactivity of some frequently consumed vegetables subjected to different processing conditions
- S. Gorinstein,
- Z. Jastrzębski,
- H. Leontowicz
- + 7 authors
2009
Some analytical assays for the determination of bioactivity of exotic fruits
- S. Gorinstein,
- R. Haruenkit,
- S. Poovarodom
- + 7 authors
2010
Comparison of bioactive compounds, antioxidant and antiproliferative activities of Mon Thong durian during ripening
- R. Haruenkit,
- S. Poovarodom,
- S. Vearasilip
- + 7 authors
2010
Antioxidant properties and bioactive constituents of some rare exotic thai fruits and comparison with conventional fruits. in vitro and in vivo studies
- S. Gorinstein,
- S. Poovarodom,
- H. Leontowicz
- + 7 authors
2011