dr hab. inż. Hanna Staroszczyk
Employment
- Head of Department at Department of Chemistry, Technology and Biochemistry of Food
- Associate professor at Department of Chemistry, Technology and Biochemistry of Food
Research fields
Research Teams (Leader)
-
Katedra chemii, technologii i biotechnologii żywności
* Biochemiczne i funkcjonalne właściwości składników żywności oraz ich chemiczne i enzymatyczne modyfikacje * Łagodne przetwarzanie żywności * Bezpieczeństwo zdrowotne żywności * Analiza żywności * Reologia żywności * Związki aktywne biologicznie pochodzenia roślinnego
Membership in scientific or artistic societies/organisations/institutions
-
Polskie Towarzystwo Technologów Żywności
at position: członek
-
Polskie Towarzystwo Technologów Żywności
Conducted 2015-11-03 at position: członek zarządu
Membership in scientific consortia
-
Cardio BNC
Realizacja Projektu w ramach Programu Badań Stosowanych II Narodowego Centrum Badań i Rozwoju
With: Gdański Uniwersytet Medyczny, Bowil Biotech Sp. z o.o., Centrum Techniki Okrętowej S.A., Politechnika Gdańska Wydział Mechaniczny, Politechnika Gdańska Wydział Chemiczny, Uniwersytet Gdański Wydział Biologii, Fundacja Rozwoju Kardiochirurgii im. Prof. Zbigniewa Religi
seen 4710 times