Abstract
W opracowaniu omówiono aktualne trendy dotyczące certyfikacji systemu zarządzania jakością w sektorze rolno-spożywczym. Na podstawie danych uzyskanych z dużej, renomowanej jednostki certyfikującej przedstawiono analizę porównawczą dotyczącą liczby wydanych certyfikatów dla ogólnych systemów zarządzania oraz dla systemów branżowych dedykowanych sektorowi rolno-spożywczemu w odniesieniu do przedsiębiorstw różnych wielkości.
Authors (2)
Cite as
Full text
full text is not available in portal
Keywords
Details
- Category:
- Monographic publication
- Type:
- rozdział, artykuł w książce - dziele zbiorowym /podręczniku o zasięgu krajowym
- Title of issue:
- W : JAKOŚĆ JAKO CZYNNIK SUKCESU W NOWEJ GOSPODARCE strony 213 - 220
- Language:
- Polish
- Publication year:
- 2014
- Bibliographic description:
- Grudowski P., Brodnicka E.: Aktualne trendy w zakresie certyfikacji normatywnych systemów zarządzania w branży spożywczej // W : JAKOŚĆ JAKO CZYNNIK SUKCESU W NOWEJ GOSPODARCE/ ed. E. SKRZYPEK LUBLIN: KATEDRA ZARZĄDZANIA JAKOŚCIĄ I WIEDZĄ WYDZIAŁ EKONOMICZNY UNIWERSYTET MARII CURIE-SKŁODOWSKIEJ W LUBLINIE, 2014, s.213-220
- Verified by:
- Gdańsk University of Technology
seen 189 times